Jonathan Argüelles és d’aquelles persones tocades per la música. Quan tenia 5 anys el seu pare el va portar a un concert de Sau, el grup que ha estat sempre el seu gran referent. De ben jove va formar la seva primera banda, Inèdits i actualment es dedica de ple a la música fent concerts, i promocionant a altres artistes. La seva vida sempre ha estat lligada a Sau i afronta amb emoció poder ser vocalista d’un nou projecte, Sau30.
Fa tres anys va ser el cantant de la banda tribut ‘Tornem a Sau’ i va reemprendre el contacte amb Pep Sala qui va col·laborar en alguns concerts. Després, en Jonathan va actuar amb ell amb motiu del disc ‘Ops, mireu que he fet’ El 31 d’octubre de l’any passat es va reunir tot l’equip original de Sau per commemorar els 30 anys del primer concert. Va ser a una casa de colònies, el mateix lloc que fa tres dècades i d’allà va sorgir la idea de Sau30. Tots els músics, tècnics, pipes i membres de la banda original Sau s’ajunten per fer una gira de concerts que acabarà amb un espectacle final al Liceu al març de l’any que ve. Jonathan serà el vocalista, ocupant el lloc del desaparegut Carles Sabater, “el projecte és també per recordar-lo i d’alguna forma poder reviure les grans cançons de la banda que per mi ha estat la més important de l’anomenat Rock Català”.
Què representa per tu com a cantant posar-te en la pell de Carles Sabater?
En cap cas estic substituint a en Carles Sabater, ell és insubstituïble, i Sau30 no és la continuació de Sau. Però el fet d’estar en el lloc d’ell, com a vocalista, per mi és molt important perquè és un gran referent musical. Si jo em dedico a la música es deu en gran part a Sau i poder estar a l’escenari amb els músics que en formaven part és molt gratificant per mi.
Has participat en diversos grups tributs, a què es deu el seu èxit?
Estic a ‘Los 80 principales’, un projecte de fa anys que ja està força consolidat i que és un tribut a la música d’aquella dècada. També he participat i participo en d’altres bandes tribut: Madonna, Sabina, Abba...Crec que va haver-hi una època molt marcada dels anys 60, 70 i 80 d’on van sortir grups i cantants llegendaris que han deixat una empremta molt gran. Molts dels que ens dediquem a la música hem begut d’aquests grups i crec que hi ha la necessitat de poder recordar aquelles cançons. També estic en projectes de temes propis, a més de SAU30, estic amb “Saudade”, i també amb “Shacal”, una banda activista animalista amb la que vaig tenir la sort de gravar als estudis Abbey Road de Londres, liderada per Antonio Calero i la neboda de Pete Townsend de The Who, la Sharon Towunsend.
Actues a l’escenari però també ets promotor musical. Com és treballar per altres músics?
És impressionant perquè tens la possibilitat de veure la música des de diferents punts de vista. Quan estàs a dins entens com funciona tot. Treballar amb altres músics és brutal perquè veus que hi ha gent molt gran. He tingut la sort, a la discogràfica Satélite K, de treballar amb gent important, com a mínim per mi, com Jaume Sisa, Marina Rossell, Kiko Veneno, Blaumut o Roger Mas entre altres. Crec que aprens moltíssim perquè cada grup és una història i cada músic una vivència. A mi m’enriqueix molt.
Comentaris