Un instant de la roda de premsa.
Un instant de la roda de premsa.

Unió de Pagesos es defensa: "Qui ho ha fet malament amb Can Fàbregas és l'Ajuntament"

Unió de Pagesos es treu de sobre les acusacions d'haver boicotejat l'arribada del Corte Inglés.

Un dels exercicis més recurrents d'aquests últims dies ha estat el d'assenyalar als pagesos, liderats per sindicats com Unió de Pagesos, com els culpables de la no arribada del Corte Inglés a Mataró. El recurs presentat al jutjat i que va derivar en la contundent sentència on s'anul·la tot el desmuntatge, descatalogació i canvi de pla urbanístic de l'illa de Can Fàbregas, era seu. Però Pep Riera, portaveu del sindicat, avisa: "Que ningú s'equivoqui; la culpa de que no vingui el Corte Inglés no és nostra, sinó de qui ha fet les coses malament: l'ajuntament". També ressonen les acusacions sobre els pagesos que diuen que van interposar el recurs com a mesura de pressió per canviar el traçat del tren orbital, té previst (si es fa realitat algun any, cosa que està per veure) passar per les Cinc Sènies. "Només pel fet de tenir la fàbrica desmuntada en sòl agrícola no urbanitzable probablement ja hauríem interposat el recurs", es defensen, tot i que és quelcom que mai se sabrà ja que l'escenari en qüestió no deixa de ser una hipòtesis.

Asseguren que només pel fet de tenir la fàbrica a peces en un sòl agrícola ja haurien presentat el recurs

La Unió de Pagesos recorda que per sobre del seu ofici són "mataronins", i que per tant l'afer de Can Fàbregas els "afecta com a ciutadans que viuen a Mataró", tot recalcant que diversos d'ells ja van estar fent pressió amb la Plataforma Salvem Can Fàbregas en el seu moment. Per ells, si la feina s'hagués fet bé la situació no es trobaria on és actualment. Segons expliquen, l'Ajuntament no va complir cap de les promeses que els va fer: "Es van comprometre a canviar la línia orbital, recuperar la normativa del sòl del 1996 per defensar els espais agrícoles i retirar les peces d'on es troben; cap cosa s'ha complert", desgranen.

Els pagesos també assenyalen directament al Corte Inglés: "Per què no van començar a edificar si tenien la licitació i un contracte on es deia que s'havia de començar a construir en els dos anys següents? Perquè en el fons tampoc els hi va bé; qualsevol que vegi la secció d'economia dels diaris haurà llegit alguna que altra vegada que l'empresa no és que vagi molt bé darrerament". El Corte Inglés sempre ha defensat que amb inseguretat jurídica no podien començar a construir. I això volia dir no tenir cap disputa legal oberta com la que, finalment, ha tombat tot el procés que s'ha seguit a Can Fàbregas en els últims anys.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive