El mal d'esquena és un dels problemes més habituals
Notícies relacionades
El mal d'esquena és un dels problemes més habituals

Problemes de salut que està causant el confinament

La disminució de l'activitat física i les noves rutines estan causant problemes corporals a moltes de les persones que es troben confinades a casa pel coronavirus

Després de diverses setmanes de confinament, part de la població comença a notar els problemes físics que està generant al seu cos. El sedentarisme, el teletreball i l'estrès són factors que estan afectant moltes de les persones que no surten de les seves llars. És important detectar aquests trastorns i dedicar estones a solucionar-los per evitar que s'agreugin i que fins i tot persisteixin passat el confinament. Aquests són alguns dels principals problemes i les seves solucions.

Mal d'esquena: passem moltes hores asseguts, tant a cadires com al sofà. Si treballes o estudies des de casa, vigila la teva posició corporal, fes descansos i aixeca't cada mitja hora i fes moviments constants de cames i peus. A més a més, fes cada dia una sessió d'estiraments i exercicis. Si notes que la situació empitjora, posa't en contacte amb el centre de salut.

Extremitats adormides: amb la manca de moviment, és habitual que s'adormin les extremitats, és un avís que necessitem activar-nos. A més de fer la teva rutina d'exercici, intenta fer tasques que impliquin moviment, fes trucades o videotrucades mentre camines pel passadís o per una habitació, etc. La qüestió és activar la circulació.

Cansament visual: si passes moltes hores davant l'ordinador, la televisió o el mòbil, és possible que ja hagis notat algun maldecap, problemes per enfocar o sequedat als ulls. Fes tasques que no impliquin pantalles i dedica petites estones a mirar per la finestra, el balcó, etc.

Bruxisme: l'estrès o l'ansietat també poden afectar-nos mentre dormim i fer que estrenyem les dents amb força. Aquesta acció pot causar desgast de l'esmalt però també mal de cap i molèsties a la mandíbula. Es recomana fer exercicis de relaxació, respiració o meditació abans d'anar a dormir. Si el problema persisteix, cal consultar-ho amb l'odontòleg o el metge de capçalera.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive