El Nosaltres es queixa per la retallada de l’aportació de l’Ajuntament
El Nosaltres es queixa per la retallada de l’aportació de l’Ajuntament

El Nosaltres es queixa per la retallada de l’aportació de l’Ajuntament

El codirector del festival Nosaltres assegura que s’ha reduït en un 63% l’aportació pressupostària de l’Ajuntament de Mataró

Els impulsors del Nosaltres, el festival d’estiu a Mataró, van fer bona cara primer en la presentació de la cinquena edició del certamen però van alçar la veu després per boca del seu codirector Eloi Aymerich. Aquest va explicar que l’aportació de l’Ajuntament al certamen s’havia reduït dràsticament i que això complicava la celebració del mateix. Això sí, Clack vol mantenir l’aposta pel festival en un futur perquè hi creu i perquè, sostenen, “és un projecte que val la pena per la ciutat, per l’estiu, per la ciutadania i pels creadors”.

Aymerich va ser clar assegurant que en declaracions a l’ACN que l'organització ha vist com se li han "complicat" els plans per la reducció del 63% de l'aportació econòmica de l'Ajuntament: "Ens ha fet sentir desprotegits, però hi serem". Segons el codirector “hi ha hagut una reducció de l’aportació de l’Ajuntament de 25.000 a 9.000 euros i això ha complicat molt les coses a un projecte que és independent en el que gairebé  dues terceres parts del finançament ve de l’àmbit cívico-privat entre entitats i patrocinadors”.

El codirector del certamen assegura que “no ens agrada aquesta davallada tan forta però tot el que haguem de reubicar o reconduir de cara a la sisena edició ho haurem de pensar. Però hi serem”, donant per fera la continuïtat del festival. Abans, en roda de premsa, havia demanat a la ciutadania que doni suport al Nosaltres assistint als seus vespres de cultura de proximitat amb noms tan potents com el de Queralt Lahoz o la nit dedicada a Antonio Machado i l’espectacle ‘La emoción de las cosas’-

Aposta de futur

Aymerich assegura que "val la pena" que el festival persisteixi, malgrat les adversitats perquè parteix d'una escala de valors que posa la cultura com a eina de cohesió social i d'educació accessible per a tothom. "Vam néixer el 2020 per resistir culturalment i ser un espai de retrobada", recorda.

A nivell econòmic, el festival fa públic cada any el seu balanç pressupostari. La darrera edició, del 2023 va comptar segon la nota de premsa final d’un “pressupost d’explotació (sumant col·laboracions i aportacions en espècie) de 70.110.41 euros d’ingressos i despeses”. Ja llavors s’afirmava que “el finançament fora de l’Ajuntament continua creixent i ja suposa dos terços, un 65% del pressupost, continuant amb el compromís del projecte d’assolir un alt grau d’autonomia financera”. Els ingressos per patrocinis i ajudes de tercers suposaven el 41% del pressupost. 

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive