Trastorns de la conducta alimentaria
Notícies relacionades
Trastorns de la conducta alimentaria

Els trastorns alimentaris s’han agreujat amb el confinament

L’Associació contra l’Anorèxia i la Bulímia constata que des de l’inici de la pandèmia s’han agreujat els casos de trastorns de la conducta alimentària (TCA)

El confinament per coronavirus ha suposat un repte per a moltes persones amb problemes o trastorns psicològics previs a la situació. L’ansietat, l’aïllament social i les complicacions per demanar ajuda o suport, han provocat que molts joves- i no tan joves- hagin caigut en un problema de trastorn alimentari i/o hagin agreujat la seva situació. Molts pacients han vist aguditzats alguns dels símptomes associats a la malaltia, com és el cas del pensament obsessiu.   

Un altre factor a tenir en compte és que el fet de no poder sortir pràcticament del domicili ha donat peu al consum excessiu d’internet. Les xarxes socials tenen un gran poder d’influència, especialment entre els més joves i les persones més vulnerables. L’ideal de bellesa i perfecció de vida que s’exposa als perfils d’influencers i famosos pot potenciar la tendència a caure en un trastorn alimentari. “Les primeres setmanes van ser les més difícils. Entre el meu problema alimentari, pateixo anorèxia des de fa més d’un any, el fet de no poder sortir de casa, les classes online... A principis de març estava força animada i tenia bastant controlat el meu problema però amb tot això he fet un gran pas enrere i he tornat a recaure. Els meus pares ho van detectar ràpidament, menjava molt poc i feia com a mínim quatre classes online d’exercici que feien en directe algunes influencers a Instagram”, explica l’Eva, una mataronina de 19 anys. Detalla que el suport psicològic i especialitzat en trastorns alimentaris que va començar a rebre després d’aquestes primeres setmanes ha estat fonamental per no caure “en una espiral sense sortida que ja vaig viure un any enrere”.  

Però també s’ha donat el cas d’aquells pacients que ja estaven en tractament i que gràcies al suport online a través de professionals i la supervisió adequada d’un adult a casa, han pogut avançar en la seva recuperació.

Aquests problemes no desapareixen amb la desescalda i la tornada gradual a la normalitat. Els experts alerten que cal detectar i ajudar aquelles persones que han desenvolupat o potenciat un trastorn de la conducta alimentaria durant aquests darrers mesos. Aquests trastorns són malalties psicològiques molt greus que necessiten un tractament i seguiment a través d’especialistes en aquest sector.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive