Fundació mona.
Fundació mona.

Redacció

Fundació Mona a Riudellots: una visita per a la família

Coneix la història de ximpanzés i macacos que han sigut rescatats. Una visita que val molt la pena.

"Rescatem i rehabilitem primats en males condicions", diu a la seva pàgina web la Fundació MONA de Riudellots de la Selva. Els ximpanzés i macacos que viuen a MONA són animals que provenen de comisos i que han tingut un passat molt difícil o fins i tot cruel. Molts d’ells havien estat utilitzats en l’espectacle. D’altres havien estat criats per famílies humanes com si es tractés de nens, fins que en créixer es van tornar incontrolables i van ser tancats en gàbies petites. Tots ells van ser separats de les seves mares des de petits i no van tenir l’oportunitat d’establir vincles socials amb els seus congèneres. Mai van arribar a entendre què són en realitat: animals salvatges o humans. L’aïllament, la soledat i el tracte lamentable dels seus anteriors cuidadors han ocasionat problemes físics i psicològics dels que s’intenten recuperar amb una nova vida a Fundació MONA.

La missió de la fundació és rescatar aquells primats que malviuen en pèssimes condicions. En el centre, els rehabiliten físicament i mentalment i els hi ofereixen una vida en grup. Els primats són animals socials, longeus i molt intel·ligents que pateixen en captiveri, així que davant la impossibilitat de retornar-los al seu hàbitat natural, al MONA s’esforcen perquè tinguin una vida més digna en companyia dels seus congèneres, rica en estímuls i amb tot el respecte que es mereixen.

A més, al MONA aposten per la investigació etològica. Per una banda com a via per monitorar i millorar el benestar d’aquests animals rescatats i, per l’altra, com a eina per dilucidar incògnites sobre el comportament dels nostres avantpassats. A més, ofereixen formació en primatologia i ciències afins a professionals i a persones interessades en formar-se en aquest camp.

Tot això es mostra al públic gràcies a les visites preparades, també per a escoles. La idea és sensibilitzar sobre la necessitat de protegir la natura i als nostres parents evolutius més propers. El centre ofereix dues visites infantils i una d’adulta: visita infantil per a famílies amb infants d’entre 3 i 5 anys per a conèixer la petita història d’un ximpanzé, en Bongo; visita infantil per a famílies amb infants d’entre 6 i 12 anys per ajudar a una exploradora que ha viatjat a la selva africana a buscar respostes. Necessita ajuda per salvar als ximpanzés del perill; visita per a adults i joves a partir de 13 anys per recórrer les instal·lacions del centre i conèixer personalment a tots els ximpanzés.  

Font: fundacionmona.org.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive