5 raons per no perdre’s el festival Nosaltres 2023. Foto: Nosaltres
5 raons per no perdre’s el festival Nosaltres 2023. Foto: Nosaltres

5 raons per no perdre’s el festival Nosaltres 2023

Compte enrere pel ‘festival d’estiu de Mataró’, que enguany canvia d’ubicacions i es manté fidel a la seva essència de proximitat i sostenibilitat

Tota la informació i les entrades, a nosaltresfest.cat

A mesura que puja la temperatura real, a Mataró també ho fa la cultural. Comença l’estiu, entrem al juliol i això acaba desembocant en una cita que amb pocs anys s’ha fet forta al calendari: el festival Nosaltres. És el quart any que ‘el dia del mig’ de la setmana, el dijous, es converteix en la casa dels creadors de proximitat, de la música, el teatre, les arts escèniques o els espectacles familiars. I que ho fa a petita escala, amb els protagonistes ben a la vora del públic i a l’aire lliure. A la manera més mataronina de totes. 

El Nosaltres 2023 és com un plat de la vella escola, va fent xup xup des que van presentar-ne els protagonistes i estarà llest el 20 de juliol quan s’apugi el teló de les sis setmanes de juliol i agost a través de les quals es podrà gaudir d’un ampli ventall de creacions i en entorns nous per aquest ocellet que ha volat del Pati de Can Marchal fins a nous espais de ciutat.

Hem preguntat als dos directors del festival, l’Eloi Aymerich i l’Elena Ponce, quines són les cinc raons per no perdre’s el Nosaltres, les cinc divises que fan diferent el festival d’estiu a la ciutat. Més enllà dels noms concrets, el pòsit que deixa. I aquestes són les cinc respostes escollides:

1. Perquè s'hi estrenen espectacles inèdits

Pocs festivals poden posar sobre la taula la quantitat d’estrenes que el Nosaltres 2023 farà realitat. Fins a cinc espectacles que s’hi veuran són absolutament inèdits, amb l’afegit que la raó d’escollir el festival mataroní per a la ‘première’ és per la complicitat. Dos són els espectacles becats pel propi festival, a MIRS i a la companyia Cirae. Talent jove amb oportunitat de treure el cap. Les altres estrenes absolutes s’expliquen pel bagatge del festival: Andrea Roanes hi farà per primer cop ‘A flor de piel’ perquè coneix la màgia de la nit surenya de cada any al Nosaltres, Minerva Prat farà per primer cop ‘O ara o mai’ després de conèixer el festival fa un any i Sim Salabim aposta per l’experimentació amb titelles també a Mataró abans que enlloc més. 

Canalla xalant de valent al festival. Foto: Nosaltres
Canalla xalant de valent al festival. Foto: Nosaltres


2. Per les activitats familiars gratuïtes

El Nosaltres segueix apostant per públic familiar i perquè aquesta programació continuï sent gratuïta. “Aquest any complementem les activitats amb tallers i carpes temàtiques: tindrem una ludoteca especial amb Abacus, treballarem el reciclatge amb tallers a càrrec de Solidança o Maresme Circular i potenciem l’obertura a més públic infantil mantenint la gratuïtat d’aquesta franja”, explica Aymerich. 

3. Per l'aposta i l'exemple en sosteniblitat

En un marc de grans festivals de mides i hàbits industrials, el Nosaltres es projecte com a “responsable mediambientalment”. Es compromet amb Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS 2030) impulsats per les Nacions Unides i cinc d’aquests amb els que els predica amb l’exemple el medi ambient i l’aigua, l’educació cultural, la igualtat de gènere, el consum responsable i de proximitat i l’esdevenir d’una ciutat sostenible.

Gèneres urbans al Nosaltres
Gèneres urbans al Nosaltres


4. Pels preus assequibles i democràtics

Forma part de l’ADN del Nosaltres portar la cultura a on i a qui sovint no se la pot permetre. Per això es manté l’aposta per preus oberts (preu reduït, preu recomanat, preu per mecenes) per espectacles que es mouen per sota dels 15 euros. “La nostra voluntat és la de facilitar l’accés a la cultura amb entrades assequibles fent un festival que dura moltes setmanes amb preus democràtics”, explica Ponce. 

5. Pel caràcter itinerant i descentralitzat

El Nosaltres és un festival a l’aire lliure que ha volat de Can Marchal per trobar altres zones, altres espais que esdevinguin refugis de cultura. Amb bon gust, natura, amb jardí. A banda de programar a les biblioteques, es farà fort a la Casa de la Palmera primer i als Jardins de l’Escorxador després. “Programem a nous espais comunitaris, que són seus d’associacions de veïns i que ens permeten descentralitzar la cultura i descobrir nous telons de fons per al festival”, explica Aymerich.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive