Argentona organitza un cap de setmana ple de bellesa floral i tradició amb la celebració de la Diada de la Flor 2023. Les entitats, col·lectius i veïns de la vila s'uniran per estendre la sorra i crear elaborats dibuixos a terra, omplint els carrers amb impressionants catifes de flors.
Qui vulgui participar i deixar la seva empremta en aquesta festa floral, podrà unir-se a l'activitat 'Fes la teva' a la plaça Nova, d'11 a 14 h, per ajudar a crear, amb imaginació i ganes de divertir-se, una estora de flors única i original.
Per una altra banda, el Casal de la Gent Gran mostrarà una àmplia varietat de treballs de mitja i ganxet realitzats pels seus membres al llarg de l'any. Els visitants podran admirar l'habilitat i la dedicació posada en aquests treballs artesanals.
Els amants del bon vi i la gastronomia tindran una oportunitat única de gaudir de la Diada de la Flor a través de l'activitat 'Enotast', amb un de tastet dels vins locals Bouquet d'Alella Blanc i Foranell Pansa Blanca, de Quim Batlle, acompanyats de delicioses tapes.
El dilluns, la 'Trepitjada de les catifes de flors' culminarà de la Diada de la Flor, amb la participació de la Colla de Geganters i Grallers d'Argentona i acompanyats pels Argeganters de l'Escola Argentona, en cercavila pels carrers engalanats amb les catifes de flors, un moment màgic que simbolitza el clímax d'aquesta festa tradicional.
L'ou com balla a la font del Museu del Càntir
Els dies 3, 4 i 5 de juny hi haurà portes obertes al Museu del Càntir on es podrà visitar el tradicional ou com balla a la font del pati i també l'exposició permanent del museu i l'exposició temporal 'Marga Miret. Arqueològical'. L'ou com balla consisteix en col·locar un ou buit damunt del raig d'una font i deixar que es mantingui giravoltant a l'aire, impulsat per l'aigua, i sense caure. Quan l'ou cau a la cistella, engalanada amb flors, rodola fins al raig i s'enlaira de nou. Si l'ou no es trenca durant tota la jornada es considera bona senyal de cara al cicle que comença. Què representa un ou ballant sobre el raig d'un brollador? Doncs l'origen d'aquest joc d'aigua és molt discutit i hi ha diverses interpretacions: des de l'exaltació de l'Eucaristia (l'ou) pel damunt del calze (la cistella que embolcalla l'ou, tota engalanada amb flors), fins a la representació de la plenitud de la primavera i l'esclat de la fecunditat.
Horari excepcional del Museu aquests tres dies: d'11 h a 14 h i de 17 h a 20 h.
Podeu veure el programa sencer clicant aquí.
Comentaris (2)