La icònica Vespa, protagonista a la Vespeinada
La icònica Vespa, protagonista a la Vespeinada

Cugat Comas

La cultura de la Vespa reneix amb força al Maresme

El grup Vespeinados vehicula la passió per la Vespa, la motocicleta més icònica, organitzant una segona trobada i passejada de conductors

En els últims anys, la cultura de la Vespa ha viscut un renaixement notable al Maresme, gràcies a la iniciativa d’un grup d’apassionats que han creat el col·lectiu Vespeinados. Aquest grup, que va néixer gairebé per casualitat, ha anat creixent fins a esdevenir un referent per als amants d’aquest icònic scooter italià. La seva primera trobada, celebrada a Sant Andreu de Llavaneres, va ser l’inici d’una sèrie d’esdeveniments que han ajudat a consolidar la presència de la Vespa a la comarca.

La història de Vespeinados comença amb un grup d’amics que compartien una altra passió: les motos d’enduro clàssiques. Durant una de les seves trobades, la conversa es va desviar cap a les Vespes, un vehicle que molts d’ells ja tenien. Aquesta conversa va ser el germen del grup, que es va formalitzar en un grup de WhatsApp amb un nom que jugava amb la idea d’una “pentinada” sobre la Vespa: Vespeinados.

Amb el temps, el grup ha anat creixent i, actualment, compta amb gairebé 100 membres, tots provinents del Maresme. Aquest èxit ha animat els integrants a formalitzar la seva estructura, i estan en procés de convertir-se oficialment en un club. La seva missió és simple però apassionada: gaudir de la Vespa, compartir experiències i organitzar trobades que uneixin els entusiastes d’aquest vehicle llegendari.

La primera trobada oficial de Vespeinados, coneguda com la 1a Vespeinada, es va celebrar l’any 2023 amb un èxit sorprenent. Organitzada al Port Balís, a Sant Andreu de Llavaneres, la jornada va superar totes les expectatives dels organitzadors. “Pensàvem que seríem unes 50 o 60 motos, però al cap d’una setmana d’inscripcions ja érem 80, i finalment van participar-hi 115 motos”, recorden els organitzadors amb entusiasme.

Aquest esdeveniment va ser possible gràcies a la col·laboració de diversos patrocinadors locals, inclòs el restaurant Tec i Teca, gestionat per en Víctor Amil, un dels membres de Vespeinados. L’esmorzar gratuït i la sortida des d’un lloc tan emblemàtic com el Port Balís van donar un encant especial a la trobada, que es va convertir en una veritable festa de la cultura Vespa. Quan les 115 Vespes van començar a rodar per la N-II, formant una llarga serp de scooters, els participants van sentir una emoció indescriptible. “Era impactant, de pell de gallina”, afirmen els membres del grup. Aquesta primera trobada va demostrar que la passió per la Vespa al Maresme era molt més gran del que havien imaginat.

Tradició, estètica i comunitat

Però, què té la Vespa que la fa tan especial? Segons els membres de Vespeinados, la màgia de la Vespa rau en molts factors. Per a alguns, és una qüestió de nostàlgia: “Són les motos que hem portat de joves nosaltres o els nostres pares”. Per a d’altres, és la fascinació pels clàssics, per màquines antigues que encara funcionen com autèntiques peces d’enginyeria. “Són com tractorets”, expliquen amb afecte.

L’estètica vintage i els colors característics de la Vespa també són un gran atractiu. La possibilitat de personalitzar-la amb un toc personal, fins i tot amb les restriccions de les ITV, permet als propietaris expressar la seva individualitat a través del vehicle. Però, potser el més important, la Vespa és una excusa perfecta per crear comunitat, per reunir persones amb una passió comuna i compartir moments inoblidables.

La 2a Vespeinada

Amb l’èxit de la primera trobada encara fresc en la memòria, Vespeinados ja prepara la 2a Vespeinada, que es durà a terme el 15 de setembre de 2024. Aquesta vegada, la ruta començarà a la Fàbrica Conservas DANI, a Vilassar de Mar, i acabarà al Parc Germans Gabrielistes, a Sant Vicenç de Montalt. La ruta recorrerà diverses localitats emblemàtiques del Maresme, com Cabrera de Mar, Mataró, Llavaneres, Caldetes, Arenys de Mar i Canet, entre d’altres.

El programa d’activitats inclou un esmorzar de benvinguda a les 9 del matí, seguit de la sortida a les 10.30 h. Després de dues hores de recorregut, els participants arribaran a Sant Vicenç de Montalt, on gaudiran d’un vermut i un sorteig, per acabar amb un dinar a les 14 h. Aquesta trobada promet ser una continuació de l’èxit de l’any anterior, amb més participants i noves sorpreses per a tots els assistents.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive