La Minerva, Festa Major de Calella
La Minerva, Festa Major de Calella

Redacció

La Festa Major i la Fira de Calella, una dupla d'èxit assegurat

A la Festa Major d'enguany hi destaquen els concerts d'Stay Homas i Figa Flawas, i la 43a Fira de Calella i l'Alt Maresme convida a les comarques gironines

La Festa Major de la Minerva 2024 arriba a Calella del 19 al 23 de setembre amb una programació que destaca pels grups a Barraques -Stay Homas, Figa Flawas i Orquestra Di-versiones-, la recuperació del concurs d’allioli i la fusió entre Fira i Festa Major.

Així doncs, arrenca la Festa de Calella amb un ampli ventall d'activitats, entre les quals prenen protagonisme els concerts de les Barraques, on hi actuaran Stay Homas, Figa Flawas, l’Orquestra Di-versiones, Mama Dousha, Se atormenta una vecina i la Banda Neón. A més, torna el concert familiar a l’envelat amb el Pony Menut i, com a novetat, arriba l’Escalacaixes, una activitat pensada pels joves de la ciutat que, també, permet descentralitzar els actes de Festa Major i portar-los a tots els racons de Calella com és la zona est, a la plaça Lluïs Gallart, així com a la plaça Catalunya amb una audició de sardanes. De fet, aquest any hi haurà dues ballades de sardanes, a càrrec de la cobla Berga Jove i la Selvatana, respectivament. Aquesta darrera serà l’Orquestra del concert i ball del dia gran a l’envelat: el 23 de setembre. El Pregó també es tancarà amb una altra Orquestra, La Montecarlo. 

Fira d'atraccions

La Fira d’atraccions de Festa Major va arrencar dimecres, 18 de setembre, amb un emplaçament que continua el model de descentralització que es va iniciar l’any passat, però que es modifica respecte el 2023 ampliant el recinte firal i millorant la seva convivència amb el descans dels veïns del passeig de les Roques. Aquest setembre, la fira d’atraccions està situada a la Riera Capaspre i en l’inici del passeig de les Roques i comptarà, per primera vegada, amb la nòria més gran de Catalunya, amb 35 metres d’alçada: té 20 gondoles amb capacitat per a 80 persones per trajecte. 

43a Fira de Calella i l’Alt Maresme

La Fira d’enguany repeteix el format fira de fires i tindrà a les comarques gironines com a territori convidat. A més, una de les grans novetats de la present edició és que la Fira obrirà des de les onze del matí fins a les onze del vespre de forma ininterrompuda, perquè així es poden combinar les activitats de la Festa Major amb les de la Fira i permet als visitants quedar-s’hi a dinar i a sopar a l’espai destinat a la gastronomia.

La Festa Major i la Fira de Calella estaran íntimament lligades, una voluntat del govern que es materialitza amb la celebració del Comiat i Proclamació del Pubillatge a l’escenari central de la Fira, així com el 46è + 1 Concurs d’allioli que es recupera o el Concert de Fi de Festa que serà amb el grup Coi Els Montgrons. 

L’Ajuntament també estrenarà per Festa Major l’exposició temporal dedicada al 'Mil·lenari de Montserrat' a la Capella de Sant Quirze i Santa Julita. A més, el Museu organitza una ruta històrica dedicada a “Calella, una ciutat amb encant” per descobrir-la per la Festa. 

Les entitats tindran, com cada any, un pes imprescindible a la Festa Major a través del correfoc dels Diables Udols de Foc, la 41a mostra de plats casolans dels Amics i Voluntaris de l’Hospital de Calella, el Concert de Festa Major de l’Associació Cor i Orquestra Simfònica Ciutat de Calella, la Diada Castellera dels Maduixots que aquest any tindrà els Minyons de Terrassa i els Xics de Granollers i les múltiples activitats de la Colla de Geganters i Geganteres i Grallers i Gralleres de Calella, amb la seva participació al Pregó amb el ball de la Llopa i el Ballet dels Gegants, la cercavila nocturna “l’Esbojarrada”, el concert de gralles, les matinades, la 41a Trobada de Gegants i la mostra de balls després de l’Ofici de Festa Major. El fi de festa el tancaran, com sempre, els focs artificials a la platja. 

La imatge de la Festa

Pel que fa a la imatge, aquest any s’ha apostat altre cop per una representació de la Minerva que va a joc amb la imatge de la Fira de Calella i l’Alt Maresme i que vol recordar a la Catalunya romana nascuda a Empúries i que representa l’inici de la cultura al nostre país. D’aquest concepte neix la sanefa al coll del vestit i la corona del mateix estil de la Minerva 2024 i els prismàtics que són un símbol d’aventura i exploració, i que permeten veure Calella quan s’hi arriba per mar. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive