La Múndia
La Múndia

La Múndia, un nou espai per a la creativitat mataronina

La Múndia és un espai multidisciplinar a mig camí de sala d’actes, galeria i taller on s’han aliat sis perfils relacionats amb la creació per a tenir agenda pròpìa d’actes, exposicions i el que s’escaigui

Ni el mapa d’equipaments culturals de la ciutat és especialment prolífic ni l’ecosistema creatiu local va sobrat d’espais com el que ha vist néixer la Muralla de la Presó i que porta per nom La Múndia. Definir-lo no és fàcil: no és només un espai de cotreball, no és una galeria, no és un espai polivalent ni una sala d’actes, ni un cafè-tertúlia ni una sala de debats i alhora sí, és tot això. La Múndia exposa, programa, acull i concep per a dir quatre verbs que poden ser parents o germans. I suposa una intersecció entre perfils, generacions i mogudes amb moltes possibilitats. Molt de camp per córrer. 

Mataró ha donat la benvinguda a La Múndia, un innovador espai polivalent que combina galeria, taller i coworking, dissenyat per donar suport a projectes creatius de tota mena. Ubicat en un local amb dues plantes, La Múndia s’ha concebut com un lloc on la creativitat pot florir i on es poden desenvolupar activitats artístiques diverses. Un espai de treball i de cultura amb l’impuls de Pere Fradera i Àngels Jubany -una generació, la seva- i l’artista Carla Aledo, la dissenyadora Anna Fradera, el director de cine Pol Ponsarnau i la fotògrafa Clara Ballesta. Si fas la mise-en-place de La Múndia hi trobes aquests 6 noms com a 6 ingredients a partir dels quals cuinar cultura de qualitat. 

Exposicions i molt més

La Múndia no és només una galeria; és un espai que busca promoure la col·laboració entre artistes i creatius. Segons les impulsores del projecte, “no som una galeria convencional, sinó un espai on busquem donar suport a iniciatives que encaixin amb la nostra visió”. Amb un àmbit a la planta baixa per a exposicions i un espai polivalent a la part superior, La Múndia ofereix les condicions ideals per a la realització d’actes i activitats.

Des de la seva obertura, La Múndia ha acollit una sèrie d’esdeveniments, incloent xerrades i conferències sobre temes tan variats com la joiera africana, així com exposicions col·lectives que la de 17 artistes locals, amics i còmplices, que va inserir-se en la Biennal de Pensament Manifesta 15. Davant per davant de La Presó, la Múndia és com un contrapunt o un apèndix en la seva sala pública. A sota hi ha l’espai de cotreball. Aquest local que havia estat Can Prims i després una botoneria ara esdevé ecosistema creatiu.

La Múndia busca crear una xarxa d’amistat entre els artistes, promovent el treball en equip i el suport mutu. “Som com una petita família”, comenten les seves responsables que destaquen que l’espai ha anat brollant de les necessitats dels creatius que treballaven a casa i que ara busquen un ambient més col·laboratiu. La Múndia no acollirà qualsevol iniciativa, sinó que busca propostes que aportin valor i creativitat. Les sis parts que comparteixen espai, la família Múndia, tot just ha començat el seu aleteig però vol tenir un llistó i un criteri propi a l’hora de contribuir crear vida cultural a la capital del Maresme.

El nom de La Múndia

Si hom busca Múndia al diccionari no hi trobarà res concloent, raó per la qual segurament quan les impulsores de l’espai li buscaven nom van captivar-se’n. La Múndia era un joc infantil en el qual  s’amagava un petit tresor i dies després s’anava a cercar -amb èxit assegurat, és clar- i la troballa era concelebrada com a molt important. El missatge és que el tresor que cal cuidar més rau, precisament, en aquell que tu pots trobar i com dins de cada persona o col·lectiu hi ha quelcom que, desvelat, pot ser el més important dels tresors. De jugar al joc homònim a crear La Múndia com un espai diferent i necessari hi ha un camí concret: el de fer valer allò creat per tu mateix. 


Les notícies més importants de Mataró i Maresme, al teu WhatsApp

  • Rep les notícies destacades al teu mòbil i no et perdis cap novetat!
  • Entra en aquest enllaç, fes clic a seguir i activa la campaneta

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive