Cloïsses a la Marinera
Cloïsses a la Marinera

Redacció

Cloïsses a la Marinera, com fer-les i que quedin delicioses

Són un marisc molt preuat gastronòmicament i que té un sabor molt mediterrani. Aquí sabreu com fer-ho.

Som comarca de mar i muntanya, però sobretot de mar. El litoral del Maresme, conegut arreu del país i part de l’estranger, acull platges amb anomenada, però també guinguetes i restaurants que són centres d’alta gastronomia. Segur que hi podeu tastar una bones cloïsses a la marinera. Avui, però, us proposem fer-les a casa. Per tal que us quedin ben bones, recuperem una recepta que ens presenta Ramon Roset a Va de Gust, pàgina de referència sobre el món culinari. 

Les cloïsses són un marisc molt preuat gastronòmicament, arribant al seu punt àlgid de qualitat durant els mesos de juny a octubre. També són molt valorades a nivell nutricional, ja que són una font de proteïnes d’alt valor biològic, amb una aportació mínima de greixos i d’hidrats de carboni, a més de ser molt riques en minerals i vitamines. Es poden menjar vives, la millor manera de gaudir-les si són salvatges i de mida gran, però també són delicioses cuinades només obertes al vapor, a la marinera, en salsa verda, etc.

Cuinades a la marinera tenen l’avantatge de que després es pot sucar pa a la salsa. De receptes de salsa marinera n’hi ha tantes com cuiners l’elaboren. En qualsevol cas, la primera operació que haurem de fer és purgar-les de sorra, això és: posar-les durant una bona estona en un recipient amb aigua i sal.

En una cassola sofregirem amb un bon oli d’oliva extra verge alls, cebes i, si volem donar-li alegria a la salsa, un o dos bitxos petits. Un cop la ceba estigui quasi feta, incorporem al sofregit una cullerada de pebre vermell dolç i ho remenem bé, evitant que el pebre es cremi. Si us agraden les salses denses, és el moment d’afegir-hi una mica de farina de blat, i la deixem coure, remenant-la contínuament, fins que comenci a agafar color. Si preferiu la salsa més líquida, no cal afegir farina. A continuació, desglacem la cassola amb un got de vi blanc i pugem una mica el foc per ajudar a que s’evapori l’alcohol. Posem al sofregit dues cullerades de salsa de tomàquet i ho deixem coure tot plegat durant 6-7 minuts a foc mig i removent cada 2-3 minuts.

Passat aquest temps, hi posem les cloïsses, deixem que es vagin obrint deixant anar l’aigua que porten a dins i que es cogui tot plegat un parell de minuts. És molt important que les cloïsses no es passin de cocció, ja que quedarien seques i perdrien tota la gràcia. Lliguem bé la salsa i mirem que les cloïsses en quedin ben impregnades. Les col·loquem en la safata de servei, ben salsejades, espolsem julivert natural acabat de picar per sobre, i ja les podrem servir.

Font: vadegust.cat.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive