Si dorms malament, això t'interessa: t'hi jugues molt més que la fatiga
Si dorms malament, això t'interessa: t'hi jugues molt més que la fatiga

Paula Saez

Com dormir bé quan fa calor

Us oferim una sèrie de trucs per aconseguir dormir bé durant l’estiu, quan les altes temperatures no ens deixen descansar.

L’estiu s’apropa i aquest any 2021 el podrem gaudir encara més que el passat, ja que les restriccions generades arrel de la pandèmia de la COVID-19 s’han aixecat en certa mesura. Tot i això, del que no podem fugir del tot és de la calor. Si no comptem amb aire condicionat a casa i vivim a una comarca especialment calorosa, és molt probable que ho passem malament durant aquests mesos fins a setembre.

Ens pot afectar durant tot el dia, però també a la nit, quan la calor genera una molesta dificultat per agafar la son i descansar correctament. Per aquest motiu, a continuació us oferim una sèrie de consells que podeu seguir per apropar-vos a l’objectiu de dormir bé quan fa calor.

Trucs per dormir bé quan fa calor a les nits d’estiu

  • Dutxar-nos abans d’anar a dormir: és molt recomanable per assegurar-nos de tenir el cos fresc durant una estona suficient com per poder agafar la son i dormir plàcidament.
  • Tenir un ventilador de peu efectiu: en cas de no comptar amb aire condicionat a la nostra llar, sempre podem optar per l’opció d’adquirir un ventilador de peu de qualitat. Podem trobar-ne una amplia varietat, però els més recomanables són els que podem programar amb diferents velocitats i amb un programa especial de temporitzador que s’apagui al cap d’unes hores. També és essencial que sigui silenciós, ja que durant la nit no voldrem sentir cap soroll fort ni constant.
  • Portar pijames o roba còmoda: podem optar per l’opció de dormir nus si convivim amb gent de confiança, però en cas contrari sempre serà recomanable escollir un pijama o roba curta de nit còmoda i fresca. Optar per materials sintètics és un error, així que la decisió més encertada és la d’escollir peces de roba de cotó o de lli.
  • Escollir llençols d’una tela adequada: és el mateix cas que l’anterior. El tipus de productes amb els que estiguin teixits els nostres llençols determinaran la seva frescor. Un cop més, escollim teles com el cotó o el lli, que permetin la transpiració del nostre cos i ens ajudin a dissipar la calor.
  • Prendre prou aigua durant el dia i tenir una ampolla al costat del llit: és essencial per tal d’assegurar-nos d’assolir la hidratació diària suficient. Recordeu: uns dos litres d’aigua diaris, beure de forma constant al llarg del dia i tenir una ampolla gran amb aigua fresca al costat del llit, per poder beure durant tota la nit quan ens entri set.
  • Humitejar els llençols: si tot i això el llençol continua estant calent durant la nit, sempre podem emprar un esprai polvoritzador per humitejar-lo amb una mica d’aigua i així aconseguir que li baixi la temperatura considerablement.
  • Comprar un matalàs fresc: si el que tenim actualment és antic o d’un material que guarda massa el calor, seria recomanable canviar-lo per un més fresc.

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive