Més de mil maresmencs són atesos per depressió cada any
Més de mil maresmencs són atesos per depressió cada any

Més de mil maresmencs són atesos per depressió cada any

És un dels trastorns mentals més freqüents, que afecta 3,5 milions de persones a tot el món, més dones que homes

Hi ha xifres que impacten, com per exemple aquesta: més de 1.000 persones són ateses al Maresme cada any per depressió i prop del 18% necessiten estar hospitalitzades per recuperar-se. És un dels trastorns mentals més freqüents, que afecta 3,5 milions de persones a tot el món, més dones que homes. Es calcula que entre el 8% i el 15% de la població pateix depressió en algun moment de la vida.

La depressió és una malaltia que afecta el funcionament cerebral, alterant l'estat d'ànim, els pensaments i el comportament d'una forma persistent de tal manera que la persona pateix i se sent incapaç de mantenir les seves activitats quotidianes com la feina, els estudis o les activitats socials. 

image002

Els símptomes

Més que tristesa

La depressió pot aparèixer per causes biologies, de forma aïllada o associada a moltes altres malalties físiques (accident  cerebrovascular, càncer, infart de miocardi, diabetis i altres), però també com a resultat de factors ambientals:

La depressió no s’ha de confondre amb la tristesa, ja que no es tracta d’un estat d’ànim sinó d’una malaltia que pot durar mesos o anys, amb símptomes diversos i que necessitat tractament. Els símptomes més habituals són l'estat d'ànim trist, la falta de motivació, els pensaments pessimista o de culpa, la pèrdua d'apetit i pes, l'insomni. Si una persona presenta cinc o més dels següents símptomes és possible que pateixi una depressió:

El perill del suïcidi

A causa de la seva freqüència i el grau d'afectació que comporta per al pacient, la depressió és considerada una de les malalties que genera major discapacitat. La seva principal complicació és el suïcidi i així ho demostren les xifres: a Espanya se suïciden deu persones cada dia i més de la meitat pateixen depressió. Per aquest motiu és de vital importància identificar-la en les primeres fases i acudir a un especialista per iniciar un tractament, que en funció de les característiques i la gravetat del pacient, requerirà l'ús de fàrmacs, teràpia psicològica o altres tractaments.

El Consorci Sanitari del Maresme (CSdM) és el centre de referència per a l’atenció de salut mental a tota la comarca i dóna servei a una població de més de 430.000 persones, atenent infants, adolescents i adults.

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive