Entrada al CareCityLab de Mataró
Entrada al CareCityLab de Mataró

Descobreix què és el CareCityLab Mataró i què pot fer per a tu

Les entitats sòcies fundacionals del CareCityLab promouen unes jornades de recerca obertes a la ciutadania per donar a conèixer aquest projecte sociosanitari clau per al futur del territori

Aquest novembre, les entitats sòcies fundacionals, amb la col·laboració del Centre de Formació i Prevenció del Maresme i amb la participació i suport científic del Centro de Investigación Biomédica en Red en Enfermedades Hepáticas y Digestivas, organitzen la "2a Jornada Científica CareCityLab 2024 Recerca i Innovació en els àmbits salut, social i participació ciutadana". Es tracta d’una oportunitat única per descobrir l’impacte del CareCityLab, un projecte innovador que uneix ciència, salut i comunitat a Mataró. 

La jornada tindrà lloc el 7 de novembre a l'Hospital de Mataró, en el marc del 25è aniversari de l'hospital, i el dia 8 al mateix CareCityLab, i s’emmarca dins de la Setmana de la Ciència, amb l'objectiu d’apropar la recerca a la ciutadania. L’objectiu de la iniciativa és explicar a la comunitat científica, sanitària i social delMaresme els resultats obtinguts pels projectes col·laboratius (Acció Estratègica del CareCityLab) i per donar a conèixer el CareCityLab com a espai de ciència ciutadana, innovació, cures i consells de salut. 

 

 

Més informació i inscripcions a les jornades, en aquest enllaç

Unes jornades científiques per a tothom

Noemí Tomsen, membre de l’equip organitzador i del comitè científic de les jornades, explica que l'esdeveniment d’aquest any constarà de quatre blocs temàtics: recerca, ciència ciutadana, innovació i àmbit social.A més de les ponències de diversos experts i la presentació de prop de 50 estudis de recerca, també es farà una sessió dedicada a la ciència ciutadana, on pacients i ciutadans de Mataró podran conèixer la recerca amb un llenguatge accessible i compartir la seva visió amb els investigadors. Aquestes jornades volen ser anuals i, com explica Tomsen, s’organitzen durant la Setmana de la Ciència per complir amb l’objectiu d’apropar la recerca i la innovació al públic general, assegurant que tothom hi tingui cabuda.

El 7 de novembre també es presentarà oficialment el CareCityLab a professionals assistents a la jornada. Però, tal com destaca Tomsen, l'aposta del Consorci és clarament inclusiva: "El nostre repte és comunicar-nos millor amb la ciutadania, que entenguin el que fem i nosaltres puguem recollir les seves necessitats. És per això que també s’oferirà una visita guiada a la seva seu, al sector d’El Rengle de Mataró, on tothom qui vulgui podrà visitar les instal·lacions".Per facilitar-hi l'accés, l'Ajuntament habilitarà un servei d’autobusos des del centre de la ciutat per anar i tornar de l'equipament. Així, es pretén apropar la recerca i les cures a tothom, des d’una perspectiva bidireccional, on tant els professionals com la ciutadania tinguin l’oportunitat de compartir coneixements i experiències.

L'envelliment de la població, un dels grans reptes al Maresme

L'envelliment de la població, un dels grans reptes al Maresme

Què és el CareCityLab?

El CareCityLab és el nou centre de cures i recerca sociosanitària de Mataró, que forma part del projecte "Mataró, Ciutat Cuidadora". Aquest espai sorgeix amb la missió de millorar la qualitat de vida de les persones en situació de fragilitat i dependència, així com de les seves cuidadores. Però no només s'enfoca en l'atenció directa; també és un centre d'innovació i transferència de coneixement, on convergeixen la recerca, la universitat, el sector sanitari i el món empresarial.

El CareCityLab compta amb una estructura de governança compartida entre totes les entitats sòcies fundacionals - Ajuntament de Mataró, TecnoCampus, Consorci Sanitari del Maresme, la Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, Fundació Maresme, Eurecat, la Fundació Institut Universitari per a la recerca a l'Atenció Primària de Salut Jordi Gol i Gurina i l’Institut Català de la Salut. Les obres han estat finançades amb fons europeus, dins el programa PECT Mataró-Maresme: "ecosistema d’innovació per a les ciutats cuidadores".

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive