Salut mental
Salut mental

Parlar de salut mental, una necessitat a Mataró

L’associació de Benestar i Salut Mental Viure organitza una conferència el proper 10 d’octubre per abordar la salut mental des de diferents perspectives

El Dia Mundial de la Salut Mental a Mataró aquest 2024 marca un punt d’inflexió a la ciutat, ja que és la primera vegada que s’organitza una conferència dedicada a aquest tema tan rellevant. L’acte, impulsat per l’Associació de Benestar i Salut Mental Viure, se celebrarà el 10 d’octubre a la Sala d’actes de Can Marfà, al Museu de Mataró, a les 18.30 h. Aquesta jornada busca visibilitzar la importància de la salut mental a la comunitat i generar un espai on professionals i persones afectades puguin compartir experiències, coneixements i eines per millorar el benestar emocional de tothom.

IMG 20241001 WA0011


La conferència comptarà amb la presència de la regidora de Benestar Social, Laura Seijo, qui inaugurarà l’esdeveniment, i estarà moderada per Isabel Giménez. Entre els ponents, destaca la intervenció de la Dra. Anna Horta, psiquiatra, i Carol Palma, psicòloga, que oferiran perspectives professionals sobre com afrontar i tractar els trastorns mentals. La participació de persones amb experiència en primera persona, com Albert Guti, i familiars com Mari Cruz Quintana, proporcionarà una visió propera i humana de la realitat de la salut mental a la societat actual.

CreuBlanca   Especial Salut Capgròs   Digital web 1350x336


Aquest esdeveniment és una oportunitat única per a Mataró d’impulsar el diàleg sobre el benestar mental i fer visible la necessitat d’atenció i suport a les persones que pateixen problemes emocionals o psicològics. La conferència té com a objectiu trencar l’estigma i oferir un espai de comprensió i empatia, on es puguin compartir experiències reals i trobar solucions conjuntes. La salut mental afecta tothom, i actes com aquest ajuden a construir una societat més oberta i inclusiva.

Amb la col·laboració del Consorci Sanitari del Maresme i l’Ajuntament de Mataró, aquest primer acte suposa un pas important cap a la normalització de les converses sobre salut mental. És essencial que es continuï treballant en la promoció d’aquest tipus d’iniciatives per garantir que tothom tingui accés a l’ajuda que necessita i, sobretot, que ningú se senti sol en la seva lluita per una millor qualitat de vida.

I el 17 de novembre, Marxa de la Salut Mental

Després de la conferència, el següent punt d’interès de l’àmbit serà ja el 17 de novembre amb una nova edició de la Marxa de la Salut Mental de Mataró. Aquesta marxa té com a objectiu principal sensibilitzar la població sobre la importància del benestar emocional i trencar els estigmes associats als trastorns mentals. Amb la participació de ciutadans, famílies i professionals de la salut, la marxa recorre els carrers de Mataró com un gest de solidaritat i suport envers les persones que conviuen amb problemes de salut mental, fomentant la inclusió, la comprensió i la conscienciació social.


Les notícies més importants de Mataró i Maresme, al teu WhatsApp

  • Rep les notícies destacades al teu mòbil i no et perdis cap novetat!
  • Entra en aquest enllaç, fes clic a seguir i activa la campaneta

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive