En Santi i les Dissantes de la Fundació El Maresme creen escola o, si més no, han servit d’inspiració perquè en d’altres contrades i a partir d’altres projectes es generi quelcom similar: un personatge i una cançó plens de missatge que sensibilitzen i eduquen en el respecte a la diversitat i la integració de les persones amb discapacitat.
Ha passat al Tarragonès on s’acaba de donar a conèixer a la Sisu i on ja s’ha publicat una cançó que té tots els números per replicar al Camp de Tarragona la vigència i força que cada estiu a Mataró té el ‘Jo soc com tu’.
El cantant d’Els Pets i La cançó de la Sisu
Aquest dijous 28 de novembre s’ha estrenat La cançó de la Sisu, un projecte musical que busca donar visibilitat a les persones amb discapacitat i fomentar l’empatia envers la diversitat funcional. Lluís Gavaldà, cantant d’Els Pets, i el músic Joan-Pau Chaves han posat el seu talent al servei d’aquesta iniciativa, que ha estat impulsada per la Fundació Estela i la Fundació La Muntanyeta, totes dues vinculades a la Xarxa Santa Tecla de Tarragona. La peça musical neix del personatge de la Sisu, creat per alumnes de l’Escola Estela, i s’emmarca en un programa més ampli que inclou materials pedagògics per treballar la inclusió a les escoles.
Els materials, coneguts com Els poders de la Sisu, són capses d’aprenentatge que es distribueixen a escoles de l’entorn de Tarragona, com Pràctiques, Joan XXIII o La Salle Tarragona. Aquestes capses introdueixen als infants de primària la realitat de les persones amb discapacitat d’una manera lúdica i educativa, ajudant-los a adquirir coneixements i desenvolupar valors com l’empatia i el respecte. El projecte, desenvolupat amb la col·laboració de GamLab i el suport d’empreses com Messer Ibérica, busca reforçar el lligam entre les escoles ordinàries i les entitats socials, mostrant com la diversitat pot enriquir el procés d’aprenentatge.
La cançó de la Sisu, que ja està disponible a les plataformes digitals i que compta amb un videoclip dirigit pel tarragoní Marc Colilla, és un himne a la inclusió i la diversitat. La seva estrena també s’ha fet coincidir amb la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, el 3 de desembre, reafirmant el compromís d’aquestes entitats amb la visibilització i la igualtat d’oportunitats. Amb música, joc i col·laboració, aquest projecte representa una iniciativa transformadora en l’educació i la sensibilització social.
Les notícies més importants de Mataró i Maresme, al teu WhatsApp
- Rep les notícies destacades al teu mòbil i no et perdis cap novetat!
- Entra en aquest enllaç, fes clic a seguir i activa la campaneta
Comentaris