Nolotil
Nolotil

Investiguen un component del nolotil per risc d'infeccions greus

La Unió Europea es troba investigant un component que hi ha al nolotil, líder de vendes a Espanya, per determinar si pot causar infeccions greus.

L'Agència Europea de Medicaments (EMA) ha iniciat una investigació sobre els fàrmacs que inclouen metamizol, com el Nolotil, a causa de la seva possible vinculació amb l'agranulocitosi, una condició greu que redueix dràsticament els glòbuls blancs en la sang. Aquesta acció de l'EMA segueix a la indagació oberta per la Fiscalia de l'Audiència Nacional dos mesos abans, enfocada en els efectes adversos del Nolotil, un medicament no disponible en mercats com el del Regne Unit, els Estats Units o Irlanda. La petició per aquesta revisió va ser feta per Finlàndia, on ja s'ha retirat del mercat el medicament que contenia aquesta substància.

La preocupació actual de l'EMA és que les mesures actuals per minimitzar el risc d'agranulocitosis podrien no ser suficients. Aquesta malaltia provoca una baixada abrupta dels neutròfils, exposant els pacients a infeccions severes i potencialment mortals.

El Nolotil lidera les vendes a Espanya

El Nolotil, un medicament prescrit per a la gestió del dolor i la febre, va encapçalar les vendes a Espanya en 2022, amb 27,8 milions d'unitats venudes, superant significativament altres analgèsics com el paracetamol.

El metamizol, present al mercat europeu des de 1922, està aprovat en 19 estats membres de la Unió Europea, amb diferències significatives en les condicions aprovades per al seu ús, des de tractaments post-operatoris fins a la reducció de la febre en casos de càncer.

Procés de l'investigació de l'EMA

L'EMA, a través del seu Comitè per a l'Avaluació de Riscos en Farmacovigilància, revisarà l'evidència disponible sobre el risc associat al metamizol, ja sigui en solitari o combinat amb altres substàncies. Aquesta revisió abastarà les indicacions d'ús i les estratègies de mitigació de riscos.

Les conclusions del comitè seran sotmeses al Grup Europeu de Coordinació, que inclou agències de medicaments de tota Europa, inclosa l'agència espanyola. Finalment, serà la Comissió Europea qui decidirà de manera definitiva i vinculant sobre aquestes qüestions per a tots els estats membres.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive