Oriol Mitjà, en una imatge. Foto: ACN
Oriol Mitjà, en una imatge. Foto: ACN

Redacció / ACN

Coronavirus: Oriol Mitjà fa un assaig clínic a una residència del Maresme

L'equip va visitar el centre aquest divendres per recollir mostres i repartir els primers fàrmacs

L'epidemiòleg Oriol Mitjà i l'equip de Bonaventura Clotet han començat un assaig clínic per lluitar contra el coronavirus en una residència de gent gran del Maresme. Concretament, es tracta del centre Verge del Remei, d'Arenys de Munt, població de naixement de Mitjà. Així en va informar l'alcalde del municipi, Josep Sànchez. Si es verifica la validesa del tractament, s'obrirà una via addicional per al control de l'epidèmia al món. L'equip va visitar el centre del municipi del Maresme aquest divendres per recollir mostres i començar a repartir la medicació, amb l'objectiu de frenar la malaltia i que es redueixi el temps de confinament.

Aquest expert, molt reconegut en el seu camp, ja va signar juntament amb 61 experts més, un article a la prestigiosa revista mèdica The Lancet per  demanar al govern espanyol que passi al "confinament total" per aturar el creixement exponencial de casos de coronavirus a l'Estat. Els experts alerten que el model predictiu basat en les mesures preses fins ara, restriccions parcials de la mobilitat, mostra que aquestes decisions seran "insuficients" per evitar que els hospitals es trobin "desbordats" en les properes setmanes i preveuen un "col·lapse" del sistema sanitari. Per això demanaven al govern espanyol que "implementi amb urgència mesures més dràstiques per minimitzar l'impacte de la pandèmia".

Ha estat una de les veus més crítiques amb el govern espanyol, que s'havia mostrat reaci a fer el confinament total fins que dissabte, finalment, Pedro Sánchez el va anunciar. 

I després del confinament?

Els investigadors defensen que implementar mesures com la restricció completa dels moviments i intensificar les proves diagnòstiques en casos sospitosos ha demostrat "bons resultats" en altres països. També adverteixen que les polítiques proposades no suposarien la fi del covid-19 durant les primeres tres o quatre setmanes i que per tant es necessitarien estratègies per mantenir els beneficis d'aquestes accions. En aquest sentit, veuen una "lliçó clau" de l'experiència dels països asiàtics la necessitat de crear un "sistema de vigilància robust" que sigui capaç de recollir dades epidemiològiques a un nivell individual o familiar. Per bastir aquest sistema, hi ha dos pilars. D'una banda, disposar d'una aplicació mòbil universal per 'autoreportar' símptomes sospitosos de covid-19 -destaquen el cas de Singapur- i, de l'altra, la capacitat de fer proves de diagnòstic a totes les persones amb aquests símptomes per prendre mesures ràpides d'aïllament.
 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive