La nostra relació amb Internet ha evolucionat en gran mesura en el darrers anys fins a formar part de tota la nostra vida, tant personal com laboral. La pandèmia de la COVID-19 ha produït que molts canviïn el seu model de feina cap al teletreball, un àmbit on la comunicació amb la resta de l’equip és essencial per poder organitzar-nos bé. De fet, la situació ideal seria la d’aprendre a evolucionar cap un estil no tant lligat als horaris sinó a la productivitat, on cadascun dels individus sàpiga desenvolupar-se per si sol sense la necessitat d’estar rebent ordres constantment.
A més, mantenir la motivació també és un punt molt rellevant en qualsevol àmbit de feina, un fet que es pot aconseguir destacant els punts forts que cada treballador té, felicitant-los per els èxits que assoleixen i fent reunions breus però diàries o setmanals per compartir els avenços que s’estan fent com a equip, escoltar els suggeriments de tots els membres i assegurar-nos de que la comunicació flueix de forma adequada.
A continuació us recomanem una sèrie d’aplicacions par aconseguir tot això.
Teams
Aquesta app de Microsoft està disponible des del passat 2017 i combina un servei de xat amb reunions en vídeo, emmagatzemament d’arxius i integració d’aplicacions. Forma part del paquet d’Office per subscripció i presenta diverses extensions útils. Teams ens ajuda a formar equips de feina i col·laborar en una mateixa plataforma, permetent l’edició simultània d’arxius, marcar amb un “M’agrada” els missatges, crear notes, la vinculació de pàgines web, etc. Es troba disponible tant al navegador web com en forma d’app per a dispositius mòbils iOS y Android.
Slack
Una eina de comunicació en equip que va sorgir inicialment amb el nom de Dharma i va ser llençada al mercat a l’any 2013. Compta amb una versió gratuïta lleugerament limitada sense les opcions de fer videoconferències o ampliar el número de missatges emmagatzemats. Disponible tant en Windows i Mac com per a dispositius mòbils iOS i Android, ens permet crear diversos canals personalitzats, guardar missatges clau per revisar-los posteriorment, enviar arxius i molt més.
Trello
Un servei que va sorgir a l’any 2011 i ha evolucionat en gran mesura fins suposar una útil eina per crear taulers i personalitzar-les per organitzar diferents projectes i tasques. D’aquesta forma s’organitza millor la feina pendent i es fomenta un treball conjunt i col·laboratiu des d’un mateix lloc. També es troba disponible per a web i amb versions per Android i iOS.
Discord
Tot i que aquesta app es relaciona amb l’àmbit dels videojocs, ens permet disposar d’una gran agilitat per comunicar-nos amb la resta de l’equip, realitzar trucades de vídeo, comptar amb canals tancats i altres oberts, etc. Al tractar-se d’una app que es sol emprar en l’àmbit personal, acabarem per sentir que les reunions sorgeixen de forma més improvisada i natural. També compta amb una versió per a mòbils a més de la d’ordinadors.
Zoom
Si el nostre equip està compost per un elevat número de treballadors, la millor opció acabarà sent Zoom, ja que el pla gratuït ja ofereix un servei de vídeo xat amb 100 participants, tot i que la restricció és de 40 minuts, per la qual cosa ens podem plantejar adquirir el pla prèmium si realment creiem que ens funcionarà, ja que engloba 1000 participants i una restricció de temps de 30 hores. Ideal per a grans empreses.
Comentaris