Com a estímul suplementari al moment de creixent interès que està vivint el sector de les reformes de per se, el programa europeu de reconstrucció post Covid aplicat a Espanya porta com a regal una nova oportunitat. Interpretant el mandat que ve de Brussel·les, el Govern espanyol ja ha anunciat a què aniran destinats els fons d’ajuda que han de servir per recuperar l’economia i la segona inversió més elevada, quantificada en 6.820 milions d’euros, es destinarà a la rehabilitació d’habitatges i regeneració urbana. L’aposta mediambiental global és, doncs, una empenta més per al sector.
Des de les empreses maresmenques aposten per la cautel·la, coneixedores que sovint dels grans anuncis i titulars a la concreció fàctica de les polítiques hi ha massa diferencial. Però se saluda l’aposta estratègica per a la rehabilitació en clau ambiental i energètica com un reforç a una tendència que ja fa temps que es va apuntant.
Una demanda creixent
“La reforma d’edificis antics amb nous materials que en millorin l’aïllament i permetin una major eficiència energètica és un sector en boga de fa temps i que està clarament en creixement. Hi ha molt parc d’habitatges antic per modernitzar i és normal que s’hi aposti perquè, a més, sovint aquestes cases i pisos són en zones comercialment atractives”, explica Joan Amargant, responsable de l’empresa homònima. En aquest sentit, aquesta firma de referència en decoració, construcció i reformes a Maresme, Vallès i fins a Barcelona ja fa temps que tenen clients i proveïdors especialitzats en aquest sector.
“Apreciem com els materials més ambientalment eficients i els aïllaments tenen tot un sector que funciona, els mateixos fabricants van millorant els seus productes i materials i d’aquesta manera el sector de l’habitatge i la construcció va absorbint i assimilant aquesta demanda”, expliquen des d’Amargant.
Comentaris