Innovacions per viure 200 anys
Innovacions per viure 200 anys

Redacció / AMIC

Innovacions per viure 200 anys

Talent Shakers reuneix al Col·legi de Metges algunes de les startup més innovadores del seu vertical de tecnologies de la salut

"Ha nascut ja la primera persona que viurà dos-cents anys?", pregunta Pau Garcia Milà, CEO i fundador de l'escola d'emprenedoria Founderz i Startup Ambassador de Talent Shakers, el vehicle per a emprenedoria de la venture Oryon Universal. "Si som capaços de diagnosticar-ho tot abans que passi, al final ho aconseguirem", celebra l'emprenedor a l'auditori d'un Col·legi de Metges de Barcelona reticent davant algunes de les disruptives idees que s'exposen a l'escenari. La innovació en Healthtech, un dels quatre verticals de Talent Shakers, està disposada de vegades a trencar uns motlles que, a escala d'usuari, encara ni imaginem que ens constrenyen.

El vertical de Healthtech és un dels pilars centrals del projecte de Talent Shakers. El de les tecnologies de la salut és un dels sectors més actius en l'entorn startup europeu – de fet, segons reconeix el mateix Garcia Milá, les tendències internacionals de la innovació en salut han canviat en favor de l'empresa emergent del continent. "Durant molts anys a Europa es feien copycats de les empreses dels Estats Units, moltes amb èxit – recorda l'emprenedor – però ara les idees neixen a Europa i apareix una còpia als EE.UU. que triga menys a créixer". Per donar suport a la innovació en salut catalana, Talent Shakers organitza l'esdeveniment Salut i Innovació Tecnològica: Inversions amb Futur.

Novetats i propostes que semblen inimaginbales

Les propostes disruptives en salut van des del disseny i impressió 3D de tractaments de traumatologia fins a l'anàlisi genòmica a temps real. Un exemple del primer cas és l'startup catalana Xkelet, que ha creat un software per al disseny de productes d'immobilització traumatològica per substituir el guix o la fibra de vidre per tractar, per exemple, trencaments d'ossos o musculars. Segons el CEO de l'empresa, Jordi Tura, l'aplicació permet l'escaneig de la zona afectada – mitançant una aplicació allotjada completament al núvol – en quinze segons, i dissenya la peça que s'hi aplicarà en uns 30. Xkelet és, a més, "l'empresa que fa les impressions en 3D més ràpides del món", amb menys de 45 minuts per peça.

L'altra startup catalana que ha presentat Talent Shakers és Exheus, una aplicació que compila les dades genètiques del pacient a partir d'una minúscula extracció de sang i en fa un diagnòstic de salut complet. Segons el COO de l'empresa, Pol Cervera, l'experiència d'usuari és un dels forts d'Exheus front altres aplicacions d'anàlisi integral de salut. "L'informe de dades genètiques de l'aplicació – afirma – és activable i llegible, front d'altres que semblen geroglífics". La innovació en salut, opina Cervera, ha d'anar acompanyada sempre d'adaptacions i millores de l'UX, per no "ofegar el consumidor en noves propostes". L'apropament de les noves tecnologies de la salut a les necessitats del consumidor és la clau, segons Cervera, per "reduir l'escletxa entre ciència i mercat".

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive