L’ISE es torna a fer de Barcelona
L’ISE es torna a fer de Barcelona

L’ISE torna a fer de Barcelona la capital de l’audiovisual

El sector arriba a la Barcelona amb bona salut i amb el repte d’adaptar-se a les tecnologies canviants com la IA

promocional gener 25
 

L’Integrated Systems Europe (ISE) torna a reunir la indústria audiovisual al congrés més important del sector que se celebrarà entre el 4 i el 7 de febrer al recinte de Gran Via de l’Hospitalet de la Fira de Barcelona. Més de 1.600 empreses com Samsung, LG Electronics, Epson, Panasonic, Lang, BlackMagic, Harman o Microsoft exposaran solucions innovadores d’un sector que va sortir reforçat del canvi d’hàbits després de la pandèmia. El tret de sortida del saló serà el sopar de gala que faran organitzadors i institucions aquest dilluns a la Llotja de Mar de Barcelona, i on es preveu l’assistència, entre d’altres, del president Salvador Illa i de l’alcalde Jaume Collboni.

El sector arriba a la cita amb bona salut i amb el repte d’adaptar-se a la tecnologia canviant, com ara la irrupció de la intel·ligència artificial (IA). 

“La IA és molt important per a la nostra indústria. Cada cop hi ha més tecnologies, més i més solucions de maquinari que utilitzen la intel·ligència artificial per emetre, per crear fons i entorns artificials en vídeo, creant estudis virtuals, crear publicitat”, va subratllar el director general de l’esdeveniment, Mike Blackman en una entrevista amb l'ACN. Precisament, la conferència inicial del congrés anirà a càrrec de l’especialista en transformació digital, antropòleg i futurista Brian Solis, el cap d’Innovació Global a la plataforma ServiceNow,

En total, l’ISE ocuparà un 20% més d’espai i preveu superar el rècord de visitants de l’edició anterior, de 73.800 persones, xifra que va superar el màxim que van aconseguir a Amsterdam (70.000), la seva anterior seu.  

Blackman va detallar que l’aterratge a Barcelona va ser “la decisió correcta” perquè ha permès al saló continuar creixent en espai i també obrir-se a nous mercats. “La gran novetat és Amèrica Llatina, que ni tan sols teníem en el radar, i ara tenim molta gent que prové d’allà”, va explicar. 

Impacte econòmic un 20% superior

Aquest any l'impacte econòmic de la fira pot ser un 20% superior al de l'any passat, quan va assolir els 468 milions d'euros. 

Amb més de 1.600 expositors de tota la cadena de valor de l’audiovisual, l’organització recomana als visitants que planifiquin bé el seu pas per la fira, que s’estén en un espai de més de 10 camps de futbol. Les empreses que tindran un estand més gran seran Samsung, LG Electronics, Epson, Panasonic, Lang, BlackMagic, Harman o Microsoft.

En aquesta cinquena edició, els pavellons s’han distribuït de manera similar a les anteriors, amb algunes variacions. Així doncs, el primer dels espais estarà dedicat a il·luminació i escenaris; el segon pavelló, a educació i habitatges intel·ligents, al tercer i al cinquè hi haurà les grans marques com Samsung o Panasonic, mentre que el quart s’ha reservat per producció de contingut i distribució. El sisè espai estarà dedicat a la senyalització digital multimèdia i el setè, al sector de l’àudio, que disposarà de part del vuitè pavelló per fer demostracions de so d’alta qualitat.

E-sports arena

Gran part de les novetats de l’edició, com ara l’e-sports arena, se situaran al pavelló 8.1, que és el que queda més a prop de l’entrada nord. Precisament, aquesta entrada estarà habilitada per facilitar l’accés dels congressistes a aquest espai.  Entre les novetats de la cinquena edició del congrés a Barcelona, hi haurà també un espai de prova de drons i robots, una classe connectada, una hackató per resoldre problemes reals i una cimera d’inversors.

L’esdeveniment va néixer a Ginebra el 2004, en una primera edició que va acollir 3.500 visitants i va ocupar 3.500 metres quadrats. Ara, dues dècades després, ocupa tots els pavellons disponibles del recinte de Gran Via de la Fira de Barcelona. La fira audiovisual ja està pensant com engrandir-se més enllà dels 92.000 metres quadrats actuals quan estigui acabada l’ampliació del recinte el 2027.

El sector arriba amb bona salut

Després de les fluctuacions provocades per la reactivació després de la pandèmia de la covid i per la falta d’estocs d’alguns components, el sector es troba ara amb un creixement més estable. Així doncs, les empreses audiovisuals arriben a l'ISE amb bona salut gràcies a l’impuls de la intel·ligència artificial, la realitat virtual, la realitat augmentada o les tecnologies immersives. A Catalunya el sector de l’audiovisual va accelerar el creixement el 2023 amb un 14% més de facturació fins a assolir un volum de negoci superior als 8.600 milions d’euros. De la mateixa manera, la indústria va arrossegar un increment del 13% dels treballadors, arribant gairebé als 42.000 ocupats.

En el cas espanyol, la indústria espera aquest exercici un volum de negoci de 4.300 milions d’euros, un increment del 7,5% respecte dels 4.000 milions del 2024.  

Tot i que la tendència general positiva, la indústria s’enfronta a un repte que no li és exclusiu: la falta de mà d’obra qualificada i l’adaptació als canvis tecnològics constants.


Les notícies més importants de Mataró i Maresme, al teu WhatsApp

  • Rep les notícies destacades al teu mòbil i no et perdis cap novetat!
  • Entra en aquest enllaç, fes clic a seguir i activa la campaneta

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive