Les ocupacions són un problema creixent a tot Catalunya, i Mataró no n'és l'excepció. En les últimes setmanes hem destacat diversos fets delictius vinculats a persones que estan ocupant de manera il·legal pisos del centre i altres punts de la ciutat. Per a la societat i pels veïns són un motiu d'inseguretat evident, però també són un problema per als propietaris. Més enllà dels pisos dels quals les persones jurídiques (bancs) en són propietaris, i que moltes vegades no es fan càrrec o desconeixen l'ocupació que molesta als veïns, uns clars afectats per tot plegat són els propietaris. Lluny dels grans aglutinadors de finques, molts es troben amb dificultats per expulsar del pis a gent que no té drets per ser-hi. Com ho poden afrontar?
Davant aquesta situació, entrevistem a dos advocats especialistes en el tema. Per una banda, Julio Naveira, fins l'any passat president del Col·legi d'Advocats de Mataró i una de les figures que més ha lluitat per intentar canviar la legislació vigent. L'altra és Jessica Martín, de Coll & Silveira Advocats i també especialista en la matèria.
Amb aquestes dues figures volem intentar entendre quines dificultats tenen els propietaris, i els veïns de pisos ocupats, per poder solucionar un problema creixent a la ciutat i a tot el territori. Els ocupes adquireixen drets passat un temps? Què puc fer si un llogater deixa de pagar o no marxa quan acaba el contracte? Per què la legislació no canvia malgrat haver tingut governs de tots els colors polítics? Quines mesures legislatives es podrien dur a terme per facilitar la vida als propietaris dels pisos ocupats?
Comentaris (4)