La compravenda d'habitatges cau a Catalunya, però pugen els compradors estrangers
La compravenda d'habitatges cau a Catalunya, però pugen els compradors estrangers

Aval ICO per a la compra d'habitatge: com saber si compleixes els requisits

Àkteon explica tots els detalls dels avals ICO per accedir a la compra d'habitatge i com t'hi pots adherir.

L'Institut de Crèdit Oficial (ICO) ha implementat un programa d'avals per facilitar la compra de la primera vivenda a joves i famílies amb fills. Aquest aval permetrà finançar fins al 100% del valor de l'immoble, a diferència del 80% habitual. Entitats bancàries com CaixaBank, BBVA, Banco Santander, Banco Sabadell i Unicaja ja s'han adherit a aquest conveni. Des d'Àkteon expliquen al detall com es pot accedir a aquest programa i quines són les condicions.

Mentre els bancs ajusten els seus sistemes, els interessats poden utilitzar un simulador en línia, proporcionat per HelpMyCash.com, per comprovar si compleixen els requisits necessaris per accedir a l'aval ICO. Aquest simulador és gratuït i fàcil d'usar. Només cal introduir dades personals, econòmiques i familiars per obtenir una resposta en pocs minuts.

Requisits del simulador

  1. Edat i Situació Familiar: Es requereix ser menor de 35 anys o tenir fills a càrrec. També s'ha d'acreditar una residència a Espanya de com a mínim dos anys.

  2. Ingressos: Els ingressos bruts anuals no poden superar els 37.800 euros per persona. Aquesta quantitat s'incrementa si es tenen fills a càrrec o si es tracta d'una família monoparental.

  3. Patrimoni: El patrimoni net no ha de superar els 100.000 euros i no es pot ser propietari d'altres immobles, excepte en casos de copropietat per herència, divorci, discapacitat o altres causes de força major.

Preus màxims per comunitat autònoma

El preu màxim de l'habitatge finançable varia segons la comunitat autònoma. Per exemple, a Extremadura és de 200.000 euros, mentre que a Madrid pot arribar fins als 325.000 euros. A la resta de comunitats, els límits oscil·len entre els 225.000 i els 300.000 euros.

Per aconseguir l'aprovació de la hipoteca, és essencial tenir una bona situació econòmica i financera. El banc examinarà la solvència del sol·licitant, la seva estabilitat laboral i la seva capacitat per pagar les quotes, que no haurien de superar el 30% dels ingressos nets.

Àkteon
Àkteon
 

Alternatives a l'aval ICO

Si no es compleixen els requisits per l'aval ICO, hi ha altres opcions per finançar més del 80% de la compra d'una vivenda. Això inclou negociar amb les entitats bancàries, adquirir pisos de banc o sol·licitar préstecs hipotecaris específics per a joves o funcionaris. Contractar els serveis d'un bróker hipotecari també pot ser beneficiós per augmentar les possibilitats d'aprovació.

Els avals ICO tenen l'objectiu de facilitar l'accés a una hipoteca a més de 50.000 persones, ajudant així a joves a emancipar-se i reduint la pressió sobre el mercat de lloguer. També es busca contribuir a la fixació de població en zones rurals i garantir que cap ciutadà destini més del 30% del seu salari a l'habitatge.

Els adquirents han de ser majors d'edat amb residència legal continuada a Espanya durant els dos anys anteriors a la sol·licitud. Els ingressos individuals no poden superar els 37.800 euros anuals, amb increments per cada menor a càrrec. El patrimoni no ha de superar els 100.000 euros i no es poden tenir altres propietats, excepte en casos especials. Generalment, l'ICO avalarà fins al 20% del crèdit, amb possibilitat d'arribar al 25% si l'habitatge té una qualificació energètica D o superior.

Terminis de presentació

El termini màxim de l'aval serà de 10 anys des de la formalització de l'operació, i la vivenda haurà de ser la residència habitual del beneficiari. El termini per formalitzar els préstecs finalitzarà el 31 de desembre de 2025, amb una possible extensió de dos anys més.

Aquestes mesures del Govern espanyol busquen oferir solucions concretes a problemes complexos del mercat immobiliari, ajudant a milers de persones a accedir a la seva primera vivenda.

Contacta amb Àkteon per a més informació:

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive