Sala Graupera, un referent en jardineria
Sala Graupera, un referent en jardineria

Un referent en jardineria sostenible des de Llavaneres

Sala Graupera s’ha consolidat com un model d’èxit empresarial que combina tradició i modernitat, demostrant que el respecte pel medi ambient i la recerca constant són claus per prosperar

promocional gener 25
 

Fundada el 1960 per Lluís Sala Graupera, l’empresa familiar Sala Graupera i Fills ha evolucionat fins a convertir-se en un referent en el sector del viverisme sostenible. Amb més de 60 anys d’història i la incorporació de la tercera generació l’any 2017, aquesta empresa de Sant Andreu de Llavaneres ha aconseguit una trajectòria exemplar gràcies a la seva aposta per la sostenibilitat i la innovació.

L’empresa, recentment premiada per la FAGEM, ha viscut una evolució constant. Segons Albert Sala, màxim responsable de la firma, el reconeixement és “molt gratificant” perquè reflecteix “anys de feina, esforç, dedicació i risc”. Afegeix que el secret de la longevitat de Sala Graupera radica en la combinació d’experiència i joventut dins l’equip: “Comptem amb el coneixement dels més savis i veterans, però també amb les ganes d’innovar i la força dels més joves”.

Des de finals dels anys 90, Sala Graupera es va especialitzar en plantes per a jardineria sostenible, un canvi motivat tant per la convicció com per la necessitat d’adaptar-se a les limitacions d’aigua de qualitat. Aquesta aposta ha donat lloc a un catàleg amb unes 400 espècies, resultat d’un intens procés de recerca. L’empresa selecciona espècies mitjançant un jardí d’experimentació de 2.500 m², fires sectorials i viatges a altres regions de clima mediterrani, com Califòrnia o Austràlia. Sala destaca que les plantes seleccionades són “resistents, amb poc requeriment hídric i no invasores”.

Impacte ambiental i social

Sala Graupera integra la sostenibilitat en tots els aspectes del seu funcionament. Les instal·lacions compten amb cèl·lules fotovoltaiques per reduir el consum elèctric i sistemes avançats de recollida i reciclatge d’aigua. “Si oferim plantes sostenibles, intentem també ser-ho al màxim”, afirma Sala. Aquest compromís s’estén al control de plagues, on han començat a utilitzar “insectes útils” per minimitzar l’ús de pesticides.

L’empresa també destaca pel seu impacte social, col·laborant amb la Fundació Vivers de Bell-Lloc de Cardedeu, que dona feina a persones amb diversitat funcional. Aquesta aliança permet ampliar la producció i alhora promou la inclusió.

El canvi climàtic ha marcat l’evolució del sector, desplaçant l’enfocament ornamental cap a una funcionalitat que ajuda a mitigar l’escalfament global. Sala explica que les plantes sostenibles són crucials per crear entorns urbans més frescos i saludables. “Més vegetació i espais d’ombra natural són imprescindibles per aconseguir un entorn més amable i un clima menys hostil”, assenyala.

Perspectives futures

Amb tres centres de producció a Llavaneres, Dosrius i Cardedeu, Sala Graupera està preparada per seguir creixent. L’expansió recent i la internacionalització són passos que reflecteixen la visió de futur de l’empresa. Sala conclou amb un missatge optimista: “La jardineria sostenible és una peça clau per al futur del planeta, i estem orgullosos de contribuir-hi”.


Les notícies més importants de Mataró i Maresme, al teu WhatsApp

  • Rep les notícies destacades al teu mòbil i no et perdis cap novetat!
  • Entra en aquest enllaç, fes clic a seguir i activa la campaneta

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive